Verhuizing

 

De Wilgenhoek verhuist

Met het afsluiten van het schooljaar 2016-2017 in juli van dit jaar neemt De Wilgenhoek ook afscheid van de oude locatie aan de Parallelweg in Leerdam . De school is meer dan 30 jaar gehuisvest geweest op deze locatie en hoe geweldig de plek ook is, het gebouw is op en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De Wilgenhoek verhuist in de zomervakantie naar de nieuwe locatie Tiendweg 11a in Leerdam.

Een visie
Onze directeur Janke Wagenaar (ook directeur van Kindcentrum Het Kristal) vertelt over hoe bijzonder de verhuizing eigenlijk is: ‘Het is niet alleen een verhuizing, het is een samenvoeging met het Kindcentrum Het Kristal dat al aan de Tiendweg gehuisvest is. In een Kindcentrum worden kinderen van 0 tot 13 jaar vanuit een gezamenlijke visie in hun ontwikkeling gevolgd. Naast de basisschool is er in het Kindcentrum kinderopvang aanwezig voor de kinderen van
0 tot 4 jaar en is er een BSO. Janke: ‘Dat het echt een samenvoeging is merk je aan alle werkgroepen die gestart zijn met ouders en leerkrachten van beide organisaties. Zo heeft het kindcentrum nu een visie van 0 tot 7 jaar. Dat moet van 0 tot 13 jaar worden. Daar werken we nu met z’n allen aan. Het Kindcentrum biedt onderwijs en opvang, maar ook sport, muziek, spel en onderdelen rondom kunst, cultuur en expressie. Kinderen kunnen hun talenten in de volle breedte ontwikkelen. Een gegeven wat ook aan de basis staat van Jenaplanonderwijs.

Kindcentrum met Jenaplanonderwijs
De nieuwe basisschool in Het Kindcentrum gaat Jenaplanonderwijs bieden net als nu in De Wilgenhoek. De stamgroep de Keiers, die al als eerste groep in het Kindcentrum is gevestigd, krijgt dus nieuwe schoolgenootjes om mee te spelen en samen te werken. ‘Vanuit beide organisaties worden de beste elementen gekozen’ legt Janke uit. ‘Het onderwijsconcept van Het Kristal zat al dicht tegen Jenaplan aan. En Jenaplanonderwijs is ook een ruim concept waarin we bepaalde dingen nu nog beter kunnen verzorgen. Te denken valt aan de inrichting van een rijke leeromgeving en thema-hoeken, maar ook meer aandacht voor spel/rollenspel in sociaal culturele activiteiten die kinderen in de samenleving tegenkomen.

Praktisch
Voor de fysieke verhuizing moet ook veel werk verzet worden. Het gebouw en schoolplein worden eerst nog grondig aangepakt om het Jenaplanproof en kindproof te maken. Janke: ‘Het schoolplein aan de Parallelweg is natuurlijk fantastisch. Het is jammer dat je dat achter moet laten. Maar het nieuwe schoolplein gaan we stevig aanpakken. Ik kijk graag naar kansen en mogelijkheden en de toekomst. Omkijken naar vroeger, daar komen we niet verder mee. Ik voer nu bijvoorbeeld gesprekken om toegang te krijgen tot een nabij gelegen trapveldje. Kijk, dan wordt het kindproof: genoeg ruimte om te rennen, bewegen, je uit te leven tijdens een drukke schooldag’.

De komende maanden staat er nog genoeg te gebeuren en zal er nog veel ontwikkeld worden. Maar beide organisaties staan stevig in de grondverf en kunnen er gezamenlijk alleen maar beter uitkomen. ‘Wij hebben er allemaal veel vertrouwen in, de teams van De Wilgenhoek en Het Kristal zijn zeer gemotiveerd. Wij stoppen graag onze energie in de ontwikkeling van kinderen zodat ze in de toekomst klaar zijn voor de maatschappij’ besluit Janke.

Meer informatie over het Kindcentrum Het Kristal? Bezoek de website: www.kindcentrumhetkristal.nl.

537,6