Ouderbetrokkenheid

------ MOESTUIN ------

Onze moestuin Instagram:  [tuinhetkristalwilgenhoek]   speciaal voor onze kookouders.

Wat groeit er nu?
We zijn weer gestart met zaaien. Hierboven in onze instagram is te zien wat er momenteel beschikbaar is. Momenteel is het volgende aangeplant:
Kruiden: bieslook, basilicum, salie, peterselie, munt, chocolademunt, 
dille, Oost-Indische kers, knoflook;
 
Groenten: sla, uien, spruiten, broccoli, bloemkool, radijs, komkommer, courgette, rucola, verschillende soorten tomaten, pompoen, koolrabi, boerenkool, rabarber;
Fruit: aardbeien, kruisbessen, aalbessen, appels;
 
Snijbloemen: dahlia's, zinnia's, dille, crocosmia.
Ga jij als kookouder met een paar kinderen de keuken in? Maak dan vooral gebruik van wat de moestuin te bieden heeft. Bekijk ons instagramaccount.
Het doel
De Wilgenhoek beschikt over een eigen moestuin die door een aantal gedreven ouders samen met de kinderen wordt gehouden. Kruiden, groenten, fruit en ook bloemen: de kinderen leren zelf zaaien, planten, water geven en meer. Zo krijgen ze meer kennis over gezonde en duurzame voeding. Waar komt ons eten eigenlijk vandaan, hoe groeit het, hoe smaakt het? De opbrengst van de moestuin kan direct gebruikt worden in de keuken van De Wilgenhoek waar met elke klas regelmatig gekookt wordt. Maar ook in de tuin zelf wordt er tijdens de les gesnoept van alles wat er op dat moment eetbaar en rijp is.
Meer lezen over het belang van een moestuin op school?
>>> AD-artikel: politiek vindt dat alle basisscholen een moestuin moeten krijgen
>>> Artikel van de Radboud Universiteit: moestuin op school bevordert eten van groente
Ouderinzet
We proberen een vaste kern van twee-drie ouders te hebben die 'de kar trekken'. Daarnaast zoeken we ouders die het leuk vinden om zo nu een dan een donderdagmiddag van 13.00 uur - 14.30 uur een handje te helpen om de kinderen aan het werk te zetten. Heb je levende moestuinplanten, zaadjes of werkmateriaal (schepjes, harkjes, opbindstokken, grote oude manden of potten) beschikbaar? Op de donderdagmiddag kun je ze in de moestuin brengen. Wil je meer weten of helpen? Vul het ouderhulpformulier in of meld je interesse bij Janke.

1/2
29-11-2018 : Het moestuinseizoen van 2018 is afgelopen, de laatste oogst is geplukt, de planten geruimd. De tuin rust nu en onze nieuwe tuinkamer is aan kant. Deze winter gaan we de plannen voor 2019 verder uitwerken. De eerste week van maart starten we weer met zaaien met de kinderen. We kijken terug op een mooi eerste jaar en kijken met smart uit naar het nieuwe seizoen.
3-11-2018 : De moestuin beschikt nu over een aantal fraaie nieuwe 'meubels': een klimrek voor de komkommers voor volgend jaar, een nieuwe kruidenbak en een nieuwe stamtafel. Alle meubels zijn mede tot stand gekomen met behulp van een aantal handige vaders en opa's. De kruidenbak en klimrek zijn zelfs met de kinderen tijdens de keuzecursus in elkaar gezet.