In contact

 

 


‘Wij wonen in Rumpt en hebben speciaal voor deze school gekozen omdat ze breed kijken naar alle talenten van een kind. Dat is voor ons de extra afstand meer dan waard.’

Dave, vader van
twee kinderen op
De Wilgenhoek:

Hoe zit het nou #3: 'Volgens mij mogen ze daar alles zelf kiezen'

@ Ook Jenaplan kent gewoon vaste lessen naast het systeem van zelf werk plannen.
 

Op de Wilgenhoek houden wij ouders en verzorgers graag goed op de hoogte. We staan dus graag in contact. Dat doen we op verschillende manieren, bewust omdat er ook verschillende kinderen zijn. Het ene kind vertelt thuis honderduit over school, het andere kind vertelt heel weinig. Wij doen ons uiterste best u inzicht te geven in het reilen en zeilen.

 

De Wilgentenen

Eens in de twee weken ontvangt u onze nieuwsbrief de Wilgentenen. In de Wilgentenen vindt u informatie over allerlei schoolactiviteiten zoals de projecten, uitjes, vieringen en kijkavonden. Maar ook praktische zaken zoals overblijven en parkeren en de inzet van werkgroepen van ouders komen aan de orde.

Spreekuur directie

U vormt een belangrijke bron van reflectie. Doen we de dingen goed? En doen we de goede dingen? Complimenten helpen ons altijd. Maar ook kritiek is welkom, ook al is het niet altijd even makkelijk. Maar dit is wel een belangrijke bron van reflectie op ons handelen. Als u zit met vragen over de school of over hoe zaken geregeld zijn of bent u ergens ontevreden over en kunt u daarvoor niet bij de leerkracht terecht? Dan bent u van harte welkom op het spreekuur van de directie. We kunnen met elkaar in gesprek op dinsdagochtend van 8.30-9.15 uur en op donderdagmiddag van 14.15-14.45 uur.

 

Facebook

Tijdens projecten, weeksluitingen, vieringen en uitjes maken we veel foto's. Een aantal daarvan posten we op Facebook. Zo kunt u zelf zien hoe uw kind meegewerkt heeft aan een project of op het podium laat zien wat hem of haar bezighoudt. Of gewoon hoe leuk hij of zij het gehad heeft. Zo krijgt u letterlijk een beter beeld van het leven op school

 

(10 - minuten) gesprekken

Een-op-een contact mag natuurlijk nooit vervangen worden door berichten via de mail of social media. Ouders krijgen meerdere keren per jaar de gelegenheid om met de leraren in contact te treden tijdens 10- minuten gesprekken. En natuurlijk kunt u altijd een gesprek aanvragen indien gewenst.

 

Verslagboeken bij de klas

Bij het klaslokaal vindt u ook inkijkboeken waarin de activiteiten van de klas te zien zijn. Boekbesprekingen, toneelstukjes, gemaakte tekeningen, foto's van optredens. Zeker als uw kind thuis niet veel vertelt over school bieden deze boeken uitkomst.