Activiteiten

Projecten

Op De Wilgenhoek werken we met wereldorientatie. Dat is een moeilijk en raar woord, maar het betekent dat we leren door middel van projecten uit het echte leven. Denk hierbij aan het project Ruimte of Menselijk lichaam of Bouwen of Natuur en techniek. We halen het echte leven binnen. Daarbij gaat het met name om het nieuwsgierig worden, het leren hoe je moet leren en het zelf kritisch leren denken. Het begin van het project zijn namelijk de vragen van jullie zelf. Hieronder twee voorbeelden van project en bij de kleuters: 'de bouw' en 'ridders en kastelen'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schoolkamp

Als afsluiting van 8 jaar Wilgenhoek gaan we met alle leerlingen van schooljaar 8 op kamp naar Ameland. Een fantastische ervaring voor alle leerlingen (en leraren), want veruit het meeste doen alle leerlingen zelf. Bekijk hier een foto- en filmimpressie van de klas van 2013. De impressie duurt 15 minuten. Ook de kinderen van groep 3 tot en met 8 gaan in september met elkaar twee dagen op kamp.

Uitjes

Leuke en leerzame dingen doen buiten het schoolgebouw. Ook dat hoort erbij. Hieronder kun je een aantal uitjes bekijken. Bekijk ook eens onze 'kampsite' voor foto's en informatie over ons jaarlijkse kamp voor groep 3 tot en met 8. Deze uitjes zijn mogelijk door voldoende ouderbetrokkenheid.

 

Bezoek aan de imker - Madeliefjes (groep 1-2)

Schaatsen in Leerdam - alle groepen

Appels en peren plukken - Vlindervolk en Madeliefjes (groep 1,2 en 3)